Çarşamba, Aralık 7

çocuk dediğin...


Şu yandaki mavi boncuk kolyeli tipsiz benim... ortadaki kafasının yarısı katledilen annem olur. Diğer yanındaki ergenliğe kadar kıyafetimizden de belli olduğu üzre ikiz gibi büyüdüğüm abim


 Bu mor kazaklı moda ikonu vari küt kafalı çocuk da benim... güler yüzlülüğümden eser yok artık neye dalmışsam öyle...

Na bu limon vari sarı elbiseli kırmızı papuçlu yeşil hırkalı beyaz çoraplı moda ikonu benim 6 yaş halim... Abim okula başlamış ben evde kalmışım "baba benide götüeeerrr" diye yakasına yapışıp 23 nisan törenine katılışım... Okula gidişim törenlerle oluyor evet noolmuş!!!

Herkese nasip olmaz tabi... Çok ısrar ettiler gel başbakan koltuğuna otur diye de "yok yeaa" dedim "hiç işim olmaz benim keyfim yerinde"..
ule nasılda imrenirdim o veletlere! Şimdilerde kendi iş koltuğuma makam koltuğu muamelesi yapıp, arkamda duvar olsa geyikli halı asıcamda cam var boydan boya! Burhan Altıntop forever!!!

Bu resimlerde gördüğünüz çocuk var ya hah ben işte... Herkes çocukluğundan bi kaç şey anlattı da benim hiç alakam yok bu anlatılanlarla... Ben çocuk değil miyim len diye bi içlendim hislendim...

Anacım herkes çocukken abur cubur düşkünü bakkal amca sever, çiklet sakız meraklısı deli divane veletlermiş...


Ben! Ama ben! bi insanın abur cuburla hiç mi arası olmaz?
Benimse ne püskevitle, ne çukletayla bi bi gofretle hiç ama hiç aram olmadı. Sevmedim sevemedim bi gofretide açıp şapurdatarak orama burama bulaştırarak yiyemedim!


Yurtta kızlar ders çalışma seanslarında market raflarını boşaltırlardı. Anacım ders çalışmak için bu kadar tantanaya ne gerek var diye geçirirdim içimden...

Ayrık otu genlerimde işlenmiş olacak ki kaderimde de mevcut sürekli bi "öteki" olma durumum vardı...

Haala var.

Abur cubur yemem tatlı sevmem, soğuk şeylerle hiç aram yoktur, yediğim içtiğim şey illa sıcak olacak "kola hariç". Malum aşure ayındayız ve sıcak olarak yerim daha kazandayken alır yerim gerisine elleşmem...

Şimdilerde ise büyüdüm, büyüdük kızların huyuyla benimde huyum değişti.
Hiç bi zaman ayakkabı aşkım olmadı. Çok istedim olsun diye çok çabaladım ama hiç bi papucumla aşk yaşamadım. Çocukken babamın aldığı kırmızı çizmelerim hariç. Onlarla da aşk kısa sürdü.

Uyurken abartıp çıkarmadığımdan sabah ayaklarımı pişirmeleriyle aşkımız son buldu. Sonrada yandaki tokası düştü ve benim gözümde tuvalt terliğinden halliceydiler artık.

Kıyafet konusunda da  yumurta kapıya dayanasıca insanı oldum çıktım. Hiç bi zaman cebime azcık para geçince şurda bi elbise gördüm koşup gidip alayım demedim diyemedim. Hep yedim o parayı yidim bitirdim!

Naaptın deseler hiç bilmem... Bi yere çıkınca aaa bu parça güzelmiş alayım düğün dernek olurda giyerim diye düşünmedim düşünemedim. Ergenliğim düğünlere kot tişört ile katılarak geçti ki düğün derneğe de çok gitmedim.En severek katıldığım sanırım kendi düğünümdür çok da özenmiştim zati ...

Neyse ne diyodum... Yumurta kapıya dayanması kızı fuli. Bi davetiye gelecek de, işim düşecek ve ben "abari giyecek bişeyim yok" telaşesine kapılcam. Aldıklarım hep son dakikadır ve haliyle hiç birinin birbiriyle alakası yoktur!

Ayakkabı konusunda zaten numara bahtsızı olduğumdan çok fazla bi aşk duymama gerek kalmadı. hep kandırıldım.

Çok güzel görünen papucun benim ayak numarama göre olanı fırıncı küreğinden halliceydi ve beni kendinden soğutmaya yeterdi... Hayal kırıklıklarımı na buradan okuyabilirsiniz.

Yazının özeti:
       
  • Sakız çiğnemem, çiğnemeye üşenirim belki, bilemem başım ağrır benim...
  • süt sevmem içersem sıcak içerim
  • zeytinyağlıları soğuk sevmem ılık severim
  • kahvaltıda illa çay isterim
  • şeker sevmem
  • çukleta sevmem
  • elma şekeri hiç yemedim
  • eşim konyadan bi ton mevlana şekeri vs getirmiş.
  • Kavanoza her bakışımda "kim yicek ki bunları" diye söylenirim
  • Soğuk meyve sevmem oda ısısında severim
  • kışı çok sevmem yazı severim
  • topuklu giyemem ama giymeyi severim
  • tatlı çok canım çekmez bi dilim baklavayı bi saatte yerim
  • abur cuburla hiç aram yoktur
  • ıspanak yemem yiyene mani olmam
  • makyaj yapamam beceremem palyançoya benzerim na buradan son maceramı okuyubilirsiniz.
  • haliyle ben makyaj yapmam. en güzeli en doğalı (yersen)
Yazıdan çıkarılan sonuç: Na bu yazar kişisi alabildiğine huysuzun tekiymiş la!

Yazının amacı: bakın bu kadar huysuz özelliklerim olduğuna aldanmayın çok şekerimdir! cidden bak!
Naısl böyle huysuz huyların yanında nasıl böyle halisssssssss mulisssssssss efendiiiiiiiii biriyim annatamam. melek melek!

Sevin len beni...sevsenize hı?

3 yorum:

  1. canım seviyoruz zaten seni de ben bu kadar şey içinde çikolataya takıldım ya sevilmez mi o :))

    YanıtlaSil
  2. :)) tubitoscum vala biz de çözemedik ama hiç hiç aram yoktur çukuletaynan :) genelde bi yerde yenirken "fuli yemez onun hakkını ben alayım" savaşları yaşanır :)

    YanıtlaSil
  3. seweris tabiki yazına bayıldm

    YanıtlaSil

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"