Salı, Aralık 1

Zaman

Şu zaman kavramına oldum olası hayranımdır ben. Nasılda çaktırmadan geçer. Bazen hiç geçmez o ayrı mesele. Ama mesela her ayın 15 i geldiğinde bir önceki maaş günümü düşünüp aylar nasıl geçiyor derim...

Ayın 12 13 14ü falan ise "offf şu zamanda hiç geçmiyor yahu" derim. Arkadaşım ne dengesizsin sen de karar ver demeyin. Herkes için böyle bu kendi ofisimde kısa bir araştırma ile çözdüm ben olayı.

Zaman denen kavram ayın 12 13 14 ünde duruyor. Geçmiyor bir türlü. Çok acıkmışsanız eğer saat 11:45 ise o dakikada yine duruyor. 12:00 olmuyor o saat açlıktan artık masayı kemirmeye başlayabilirsiniz belli mi olur.

Aşk acısı çekiyorsanız hele allah kolaylık versin ne diyim. Vurun kafayı uyuyuon yoksa geçmez saniyeler.

Sayılı gün çabuk geçer derler hiç inanmam. Saydım denedim arkadaşım dakikalar geçmiyorken bu nasıl bir iyimserliktir ki günler geçer demişler. Birini feci keklemişler dilden dile gelmiş bu bence. Ama yalan yok öyle bişiy inanmayın.

Nerden esti böyle bir yazı yazmak baktım eşek kadar takvimde "1 Aralık" diyor. Kenarda unuttuğum takvimi arkadaşım gelip "Aralık geldi çevir artık şunu" diyerek bir yaprak daha savuruyor. Koaladan evrilme ben bir takvimi çeviremezken gelmiş burda zaman hakkında atıp tutuyorum. Geç hadi geç...

Aralık demek sene sonu demek en geçmeyen ay demek kimse sevmez pek demek. Benim için tam ortasında güzel bir günü barındırdığından severim ben kendisini. Heyecanla gelip geçer ilk yarısı. Kalan yarısıda zaten yılbaşı telaşesi ile geçer.

Şaka maka "Aralık gelmiş huuuuuuuuu" diyebiliyorum şaşkınlık ve uyku sersemliği ile.
Aralık gelmiş len sene bitti? Muhasebeciler şirket envanterlerini tutmaya başlarlar. Ben de hayat envanteri mi çıkarsam? Elle tutulur pek bişi yok şimdilik. Geçen seneden bi farkı yok. Öncekinden de , öncekinden de. Tabi yaşanan sıkıntılar olaylar vs saymazsak. Yat kalk işe git gel işe git gel uyu uyan işe git gel. Süpermiş di mi?

2.Dünya savaşı sırasında Nazi Kampının girişinde bir söz vardır "Arbeit macht frei". Doğru bir önerme evet "Çalışmak Özgürlüktür". Ben de şu hayat şartlarımda kavırladım kendisini "Çalışmak Köleliktir" dedim. Aksini iddia eden ebediyete kadar konuşabilir, ben dinlemem sanırsam.

Oyy çok bi terbiyesiz oldum ben. Lan lun demeler, konuşanı dinlememeler.

Aralık gelmiş fuliiiiiiiiiiii

2 yorum:

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"