Salı, Kasım 3

Ye İç Sevgili ülkem

Gün geçmiyor ki bambaşka bir gariplikle karşılaşmayalım şu canım ülkede. Ara sıra doğal beslenmekten, bilimum kendim yetiştirmekten vs bahsederim. Bugün gazetede GDO lu ürünlerin (kabaca genetiği ile oynanmış gıda tohum) ülkemizde ithalat ve ihracatının yolu açılmış resmi gazetede yayınlanarak. Yönetmeliğin tam adı "Gıda ve Yem Amaçlı Genetik Yapısı Değiştirilmiş Organizmalar ve Ürünlerinin İthalatı, İşlenmesi, İhracatı, Kontrol ve Denetimine Dair Yönetmelik"

Düşünebiliyor musunuz? ( pek tabi neden düşünmeyesiniz ki düşünebilen tek canlı insandır di mi?) Oysa beyni bambaşka çalışan düşünenler var. Durumun tehlikenin farkında olmayan bir zihniyet tarafından yönetiliyoruz.
Seneler önce radyasyonlu çayı lıkır lıkır için bakın bana birşey olmadı diyen bakan gibi, kuş gribi ortaya çıktığında tavuk yiyerek bakın birşey olmaz diyenler gibi.

Avrupa ülkeleri hatta geri kalmış Afrika ülkeleri bile bu GDO lu ürünlere sınırlamalar getirirken, hatta sınırından içeri sokmazken benim ülkem kucak açmış halkını genetiği ile oynanmış terörist gıdalarla besleyecek!

Yönetmelikte belirtilen bir kurala göre içeriğinde % 9'a kadar GDO olan ürünlerin etiketinde bu ibare olmayacak!! Düşünebiliyor musunuz? (düşünün artık ama) İçindekileri okuyup bile kendimizi koruyamayacağız artık!! Göz göre göre kandırılacağız.

Milliyet gazetesinden Güngör Uras'ın konu ile ilgili yazısından bir alıntı :

"Şimdilerde mısır, soya ve pamuk üretiminde giderek daha fazla GDO esaslı tohum kullanılıyor. GDO esaslı tohum kullandığımızda iki sorun var: (1) Bu tohumla tarım yapılırsa, tarladan 5-10 km çevreye yayılan polenler o alandaki her türlü bitkiyi zehirliyor. Kısırlaştırıyor. (2) Bu tohumlarla üretilen mısır ve soya ve de pamuğun yağı değişik gıda ürünlerinde ve de özellikle çocuk mamalarında kullanıldığında, insan vücudunun dengesini bozuyor. İnsanı bir anlamda zehirliyor. İşte bu nedenle, dünyada her ülke GDO’lar konusunda “halkını koruyucu” önlem alıyor. (1) Genel önlem: Halkı GDO’lu ürünler konusunda uyarmak oluyor. Satılan gıda maddelerinin üzerinde GDO içerip içermediğinin yazılması zorunluluğu konuluyor. Bunun için devlet GDO’lu ürünleri sıkı denetim altına alıyor. "

Tüm dünya ülkeleri halkını gıda teröründen korumak için savaşırken 3 yanı denizlerle çevrili cennet ülkemde bizim nasıl bir zihniyetle nasıl bir muameleye maruz kaldığımız gün gibi açık. Peki neden? Bu sorunun cevabı için sayfalarca yazılabilir. Herkes cevabı biliyor ama susuyor.

Ben sadece diyebiliyorum ki ; Her Millet Layık Olduğu Şekilde Yönetilir !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"