Cumartesi, Ekim 17

Melekler Naapsın??


Ekranlarda bir dizi var adı "Melekler Korusun". dizinin konusu kısaca okumak için istanbula gelen bir kız ve annesinin etrafında dönen olaylar. Jenerikte de "gurbette okuyan anne ve kızlarına ithaf olunur" gibi bir yazısı var. Ben de evimden çoook uzaklarda okumuş olduğumdan izlemeye başladım. İlk başlarda senaristler benimde yaşadığım pek çok güzel noktayı yakalamış ve seyretmiştik. İlk makyaj yapmak, arkadaşlarla partiye gitmek istemek vs vs... güzel anılardı bunlar ve seneler sonra televizyonda yaşıyor gibi izlemek hoşuma gitmişti.

Çekim hataları dikkatsizlikleri es geçiyorum dizi fazlası ile zıvanadan çıktı ve tahminim pek çok kişi bu dizi yüzünden zan altında kalmıştır ki ben bile kendimi kötü hissetmedim değil.

Esas kız denen saftirik zaten paratoner misali belayı çekiyor ki olması gerekende bu. Hoş gerçek hayatta benimde aşağı kalır yanım olaysız günüm yok. Neyse ama bu hanım kızımız birinden hoşlanıyor onu kıskandırmak için bir başkası ile çıkıyor vs. Bizde gönül verdik hoşlandık ama sevgili memleketindne yeni gelmiş saf kızımız gibi her tepemiz attığında gidip bi başkasının elini tutmadık.

Hadi bunlar gençlik heyecanları vs diyelim geçelim. Be ey senaristler her sezon bi kere bu kıza tecavüz ettiriyorsunuz ya da teşebbüste bulunduruyorsunuz!! Sonra da gurbette okuyan kızlar ve analarına diyorsunuz? Herkes yaşadığı şehirde okumuyor ülkemizde. Yurtta kalmayıp eve çıkan ya da çıkacak olan kız öğrencileri ne durumda bıraktıklarının farkında değilleri sanırım. Bunu izleyen anne baba "amannnnn dizi canım alt tarafı" demez. Kurtlar Vadisinde çakır öldüğünde sela verilen bir ülkede yaşıyoruz.

Dizinin kronolojisine baktığımızda; ilaç bağımlısı olanlar, hamile kalıp babasını gizleyenler, zorla evlendirilenler, gizlice evlenenler, sevgiliyi kıskandırmak için başkası ile el ele tutuşanlar, tecavüze yeltenmeler, bekaret kontrolüne götürülmeler, psikopat abiler, üç kağıtçı hocalar, takıntı dediğim dedik anneler...

Bu mu gençlik dizisi ? Bu mu analar ve danalarına ithaf edilenler. Tamam bizim halkımız sever bu tür şeyleri ama bari gençlik dizisi demeyin ya da ne bileyim ithaf etmeyin lan!! Ayıptır günahtır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"