Çarşamba, Ekim 14

Bizde İşler Böyle Yürümez

Organik lafına aslında kılımdır. Birşey için organik dendiği zaman sosyetiklik katıyor gibime geliyor. Çünkü günümüzde herşey kimyasal olduğundan doğal olanı yani organik olanı yiyebilmek ona ulaşabilmek için cebimizi baya bir hafifletmemiz gerekiyor. Aynı zamanda ise doğal beslenme taraftarı olarak kuzeye bakan evimin kapalı olan balkonlarında domates yetiştirme maceralarım bile vardır.
İnsanoğlunun doymak bilmezliği, aç gözlülüğü daha çok daha çok isteği yüzünden bugün tarım artık bir sanayi dalından farksız. Koca biçer döverler, hormonlar, muntazam düzgünlükte ve renkte meyveler sebzeler. Herşey tek bir tornadan çıkmışcasına kusursuz. İnsanlar artık doğal olanı bulamıyor ulaşamıyor ulaşabilenlerde büyük miktarları gözden çıkarıyor.
Hepsini geçtim malesef artık gıda terörü diye bir gerçek var. Bazı insanların doymak bilmezliği para gözlülüğü diğer pek çok insanın hayatları ile oynamalarına sebep oluyor ve onlar utanmaz bir şekilde bundan rant sağlıyorlar. Uğur dündar'ın hazırlayıp snduğu Arena programı ile büyüdük neredeyse. Merdivenaltı imalathanelerini tanıdık, kafasına bone daha doğrusu galoş geçirenleri gördük. Fakat bizim ülkemizde insan sağlığına gereken önem verilmediğinden, verilio gibi görünse dahi caydırıcı yaptırımlar olmadığından (varsa da ben bilmiyorum) durum bizim için daha acıklı. Kaşar yerine patates püresi yiyenimiz olmuştur elbet.
Balkonda domates yetiştiriciliği üzerine üye olduğum mail grubunda bir haber paylaşıldı bugün. Olay aynı insan sağlığına gasp ( bi nevi) ve buna verilen ceza.
Haber şu şekilde ;
İngiltere Northamptonshire daki ONE Food limited firmasının müdürü Neil Andrew Stansfield. Ürün içeriklerinin tamamen organik olmamasına karşın ürettikleri ürünlerin üzerinde "organik" ibaresi yer almasından dolayı, sahte beyandan toplam 27 Ay hapis cezasına çarptırıldı.
Organik olmayan hammaddelerin firmaya epeyce girişi olduğu ve bazı çalışanların yerel marketlerden, yine organik olmayan ürünlerin satın alınıp, üretime katıldığı ifadesinde bulunması üzerine, firmanın başlıca ürünleri, füme somon üzerinde yapılan laboratuar analizlerinde organik olmadığı tespit edilmiş.
İşin ilginç ve üzücü tarafı ise firma ismi ONE: Organic (organic), Natural (doğal), Ethic (etik) kelimelerinin kısaltması olması."
Bizdeki gıda teröristlerine "höyt bak bi daha yaparsan kapatırım haaa" gibisinden hükümler sürüldüğünden kim bilir belki bu olay örnek olurda içindekiler etiketini sadece kalorisine bakmak için okuruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"