Cumartesi, Ekim 17

Antipatik"biyotik"


Dedim ya ilaç kullanmayı oldum olası sevmem. Doktor verse bile alışkanlık olmadığından 2. gün sonunda ya unuturum ya sıkılırım. Ofiste aslı evde babam "ilaç ilaç" diyerek kafamı ütülediklerinden mecburen alıyorum hasta olduğumda. Çok sık hastalanmadığımdan, olsam da kullanmadığımdan en basit ilaçlar bile bünyemde tüm yan etkilerini yan değil ana karakter olarak canlandırıyorlar. Bünye meselesi sanırım birazda salondaki rakının kokusundan mutfakta kafayı bulabilen bir tipim.

İlaç dünyasında en hazzetmediğim tip ise antibiyotiklerdir. Kendilerini içmek demek gerçekten ciddi bir sorun var demektir bu yetmezmiş gibi vakitlice almak gerekir kafanıza göre takılamazsınız. Yani benim için ters bir durum. Adından mütevellit gayet antipatik ilaçlardır. Bi aspirin kadar sevimli değiller kendileri nazarımda.


Ağır türden ilaç olduklarından bünyeniz sağlam olsa dahi bir kıllık yapar ve hastalığınız yetmezmiş gibi kendiside ekstradan işlevler katarlar. Misal, kabız olabilirsiniz ya da tersini yapar(afedersiniz). Bağırsaklarınıza etkisinin yanında eğer çok etkili bir ilaç ise bazen merkezi sinir isteminizi de coşturabilmektedir.


Bir rahatsızlığımdan ötürü 2 haftadır hapçı oldum resmen. Doktorum sağolsun bittikçe daha etkilisini veriyor. Geçtiğimiz hafta kullandığım antibiyotik bu hafta kullandığımdan daha sempatikmiş bunu anladım. Onu içtiğimde sadece leyla gibi takılırken şimdi sayesinde al yanaklarla, baş dönmesi ve bilimum gülme krizleri ile dolanıyorum. Unutkanlık mı dersin, en saçma esprilere gülmek mi dersin gırla gidiyor. Ofis arkadaşlarım bu durumdan çok memnun. Kimseyle uğraşacak halim olmadığından "ne içiyosan söyle hep alalım uğraşmak çok zevkliymiş" modunda takılıyorlar. Umarım haftaya başka antibiyotiklerde buluşmayız normal hayatıma geri dönerim.

2 yorum:

  1. Kek' im geçmiş olsun, ne oldu sana böyle?? Nazarlar mı deydi. Lütfen kendine iyi bak. Antibiyotik işi şakaya gelmez.
    Öptüm yavrum.

    YanıtlaSil
  2. Bünye hassas biraz nem kapıyorum hemen. Antibitoyikleride aspirinden hallice sanırdım da değilmiş meğer :)

    YanıtlaSil

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"