Cuma, Eylül 4

Ben Sporcunun...

bir furbolcu var sahalarımızda adı Emre. Emre Belözoğlu. Futbolla ne çok ilgiliimdir ne ilgisiz. Maçlar hakkında çok profesyonel yorumlar yapacak bilgim yoktur ama hiç bilgisizde değilim. bu sporcu hakkında ise artık kafamda o kadar net bir tanımlama oturdu ki son yaptıklarından sonra yazmadan edemedim.

Son oynanan Manisaspor maçında rakip takımın oyuncusuna küfür etmiş. Onu bilmiyorum fakat kart gördüğünde hakemi dirsek hareketi ile ittiğini bariz şekilde maçı izlerken gördüm.
Kendisinin ne kadar hırçın bir oyuncu olduğunu artık bilmeyen yok. Onu savunanlar hırsına yeniliyo iyi adam iyi derken sevmeyenler "adam olsun böyle oyun mu oynanır" diye ayıplıyorlar.

Sevip sevmeme değil benim durumum fakat sen orada işini yapıyor ve oyun oynuyorsun. İnsanı duygulara yenilip bu şekilde küfürler edebiliyor maçın hakemine hareket çekebiliyor, ona buna saldırıyorsan artık iş senin kazanma hırsından çıkmış demektir bana göre.

Yaptıkları bini aştı derler ya o hesap zaten. Kendini eleştirenlere stadda kol hareketi yapması vs vs... Neye güveniyor ya da neden bu kadar aşırı davranıyor bulmuş değilim fakat yaptıkları şımarık babası zengin çocuktan farksız.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün söylediği çok güzel bir söz var aklıma gelen :
"Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim" diye.
Karşılaştırınca bu söz ile bu sporcumuzu;

Emre yeteri kadar zeki değil. Eğer öyle olsa kendine hakim olması gerektiğini yerini yurdunu bilir ona göre davranırdı. Yumruğunu ısırıp yine de kelle kesmeyeceksin efenim. Milli Takım kaptanlığından olmasının sebebi de bu değil midir? Zekası neleri kaybedebileceğini idrak etmesine yetmiyor.

Çeviklik göreceli bir kavram tabi. Formu ne kadar beğenilse de 1 maçta varsa diğer maçta yok, ha varsa bir maçta onun da kalan 45 dakikasında yok. Koala bana göre gayet çevik bir hayvandır.

Ahlak kısmına aslında yorum yapmaya gerek bile yok. Sen küfredeceksin, kelle keseceksin, omuz atıp dirsek bükeceksin ay canım sevsinler !!
Bak başladı gene tık tık tık ...

2 yorum:

  1. bir bayandan böyle güzel bi futbol yazısı görmem çok sevindirdi beni açıkçası.

    emre'ye gelince. daha küçükken galatasaray'dan bedelsiz olarak italya'ya giderken neden takımına para kazandırmadın gibi bir soruya 'eheh spor olsun diye yapmıyoruz bu işi' gibi bir cümle kurmuştu.

    akabinde 'türkiye'ye dönersem sadece galatasaray'da oynarım' dedikten sonra fb'ye dönmesi ise nasıl bi karaktere sahip olduğunun göstergesi.

    türkiye'de iki büyük takımında sevmediği nadir adamlardan birisidir.

    adam dedik ama neyse.

    YanıtlaSil
  2. herşey o kadar açık ki emre için söylenecek söz yok.malesef hiçbir zaman bi Rıdvan bi Metin Oktay olamayacak.

    YanıtlaSil

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"