Pazartesi, Ağustos 3

Sağım Soğan Solum Sarımsak (mıydı)


Hayatında neredeyse çeyrek asırı devirecek olup sağını solunu karıştıran kaç kişi tanıyorsunuz?

Şaka mı bu diyenler için en bariz örneği bizzat kendimim. Şu yaşıma geldim haala xx nerede diye sorulduğunda sorulan şey için sağ ya da sol diyeceksem anlık bir kitlenme yaşayabiliyorum. Yer yön duygum keza hiç yoktur, edinemedim bir türlü kendisini. Çalışmalarım sürüyor...


Yer yön duygusu olmayan kişiler için görünen köy her daim klavuz ister. Senelerce aynı yolu gidip gelse de köşede duran bakkal için haala neredeydi bu gibi kendi içinde şüphelere düşebilir. Merkezi bir yolda yürürken kendini bir anda hiç tanımadığı çıkmazlarda bulabilir.


İlgili adresi bir türlü kafamda mimleyemememle ilgili en tipik anım hastane anısıdır bende.


Göztepe SSK hastanesinde annemin 1 ay yatmış olmasına ve her gün sabah gidip akşam eve dönüyor olmama rağmen dolmuşla hastaneye giderken nerede ineceğimi bilemememdi durumum. Dolmuşa bindikten sonra sarf ettiğim tipik 4 cümle şöyleydi:


+ şöför bey göztepe SSK'da incem ben

+ şöför bey göztepede inecek var

+şöför bey ssk

+incem bennnnn.


Yine benzer şekilde 3 senedir aynı ofiste, aynı masada, aynı koordinatlarda oturuyor olmama rağmen bir türlü müdürümün hiç değişmeyen odasını ve yine binamız yapıldığından beri yeri sabit olan lavabomuzun yerini "ezberleyememiş" olmamda bununla ilişkilidir. Ne zaman biri gelip lavaboyu sorsa önce "sağda" dedikten sonra jeton düşüyor gidenin ardından seslenip "pardon soldaaaaaa" diyorum.

Bana göre lavabo sağda müdürüm solda hastane her daim benim inmeyi isteyeceğim durakta. hayat bana güzel evet.



2 yorum:

  1. Sevgili yazar arkadaşım hala sağını solunu karıştırdığı gibi yol tarif etme konusunda da oldukça fecidir.Mesela kendisini ziyarete gittiğimiz bir gün 1,5 saatlik yolu "aa çok az kalmış en fazla yarım saat sonra burdasınız" diyerek genç yaşta menapoza girmemize sebep olmuştur. Bense arkadaşmın bu özelliğini bile bile kendisinin tekrar yol tarif etmesine izin vermiş, işimi halledememem bir yana(Yanımda sevgili arkadaşımı da sürükleyerek )kendimi sıcağın alnında yarım saat yürümüş pancar bir suratla buldum.Bir daha kendisine yol sormak mı dersiniz Asla...

    YanıtlaSil
  2. sevgili arkadaşım pancar :) yolu size ben tarif etmedim, elçiye zeval olmaz deyip şapkamı alıp kaçarım:)

    YanıtlaSil

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"