Salı, Mayıs 15

kısa kısa oku geç...

Pazara gidip sanki "bi daha üretilmeyecekmiş" duyumu almışcasına 3 kg brokoli aldım...
haşladım dağıttım bana mısın demedi ... 

pazarcının katakullisine geldim aslında. akşamüstü gittim şööle bi dolanmaya adam 3 kg brokoliyi sırf başından savmak için olsa gerek bana 1 tl'ye verdi.

Bende hahayt ev ekonomisi benden sorulur anacım diye havalara uçup aldım durum budur... ama benimkisi ev ekonomisinden çıkıp israf moduna geçmek üzere. Bi yerde yanlış yaptım ama du bakalım!

2 yıldır yana yana dolandığım Kaş için tatili ayarladık. ayarladık da ne oldu hı? Havaları görüyosunuz di mi? Çöle düşsem kutup ayısı iki el tavla atalım mı der... Hiç şaşırmam zar tutmak yok diye çemkiririm.

bana ayfon yasaklanmalı... asker yolu bekleyen blogcu arkidişim güzine "yatcan kalkcan gelcek" diyeceğime hayvan kalkcan gelcek dedim... Bildiğin küfür ettim kıza "hayvan yat kalk gelcek diye dua et" gibi bişiy olmuş okuyunca ben utandım valla... Sonra nazoya yazarken durumu nazi dedim. Başımızda zebani gibi dikildin iblis desem yeriymiş... alın bu ayfonu benden akıllı mı bilemem milletle aramı bozacak şeytan icadı...

geçen gün komşuyu çaya çağırdık "markete gidiyoz 5 dakkaya gelcez bekleriz" dedik... hem misafir çağır hem markete git olcak iş mi? önce git sonra çağır di mi?? kadında bi an onun için gidiyorum sandı yok yok gitme dedi... Market bana çay sana dedim.. Haala şoktaymış kendisi...

tatile çıkacağını ha keza evde 2 kişi bi tencere yemeği 3 günde bitirdiğimizi unutup kabak patlıcan brokoli ne varsa aldım... Dertli dertli her akşam sebze manyağı yaptım evin ahalisi olan diğer kişiyi... allahtan adam mutfak insanı gık demiyo yiyo... bu ne lan hergün brokoli kabak diyebilirdi...

Her akşama koca kase salata yapmaktan imanım gevredi... mütemadiyen geviş getirir şekilde otlar vaziyette akşam yemeği yer olduk durum vahim!

Eş dost çağırmaya başladım "şş gelsenize yemeğe" diye... Seviniyolar sabiler bilmiyolar ki sırf evdeki sebze stoğunu bitirme derdindeyim...

korkarım bu kadar brokoliye maruz kaldığımdan çocuum olduğunda brokoli saçlı olabilir... Üzgünüm evlat!!

çok üç kağıtçı bi tip oldum...

bugün sebzeleri tavada ızgara yapiyim... aynısının laciverti olcak ama napayım!

tatilimden bahsedecektim konu zerzavat ile sınırlı kalmış...

Bu havada zaten tatil mi anlatılır içim bayıldı ay aman of...

kısa dedik uzattık anacım

ben yarın itibari ile Kaş Kalkan Kekova bilimum o civarlara doğru yola çıkıcam. birazda orda

bu ne biçim bahar

diyelim di mi?

6 yorum:

  1. bu ayfon sende afyon etkisi yaratmış olmasın başım beynim döndü okurken:))

    YanıtlaSil
  2. sen olmasan naparım ben bilmem seviyorum kalemini :) iyi yolculuklar olsun bebem hava daha iyidir oralarda eminim hem uzaklaşmak bile iyi gelir insana... mucxx

    YanıtlaSil
  3. wuuuuu havanı yesnler kaş kalkan bende ev iş:)
    bekleseydn beni biz balayında ordaydık aile dostu falan olurduk hem:)
    bu arada sebzedende brokolidende nefret ederm Allahaşkına ottan ne zewk alıosnz demek evine gelsem açlıktan ölcem:)))seniiiiiiiii düzenbaz:)

    YanıtlaSil
  4. alışveriş danışmanı; afyonda okumuş olmanın verdiği kafa ve etkileri bunların hepsi :)

    tubitom: güneydeki kesim iyi diyo valla ona güvendim yoksa kapılarına dayanırım utanmam :) kalem kısmına gelince afedersin ammaaaaa istanbul üçüncülüğüm var kompoziyon yarışmasında konu skat yalnız "orman haftası" odun yani ;) başka nerrde derecem olabilirdi ki bu sığlıkla :)

    pembe mor alg; yok anacım sebzenin yanında et var eser miktarda :p sen gel sana et bana brokoli :)

    YanıtlaSil
  5. abaaaaoooovvv, demek tatil ha! ama şimdi hakkını yemeyim. o kadar kiloyu boşuna verdin bebeem :)) git tadını çıkar, benim için de yüz. brokoliye de bayılırım ayrıca, ağzım bile sulanır!

    YanıtlaSil
  6. fulyyyy hayvan kalkcan gelcen :)artık dudaklarımı büzüyorum ekran karısındaof yaa neden evde vaktim olmuo bunları okuyup doya doya gülemedim ona yanıyorum:) çook alemsin çok tatlısın bide hayatım yaa yerim senin ev ekonomini:))

    YanıtlaSil

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"