Pazar, Ocak 8

home sweet home...

evlendik... bolcana hikayesini anlattığım bir ev döşedik... Hre biri birbirinden alakasız ve bazen şans eseri bazen tesadüfen alınan eşyalar ile bir ev yarattık. Salonda bir eşya alırken çok fazla bir uyum hiç ama hiç düşünmedik desem? Evi ilk düşündüğümüzde sanırım "deli kızın çeyizine benzeyecek" dedik...

Sonra bi baktık biz pek bi güzel ev döşedik... Tek fikrimiz showroom tarzında olmayan yaşanılası bir ev dekore etmekti... Amacımıza resimlere bakınca bi kere daha ulaştığımızı görüyorum...

Eşyaların uyumunun tesadüfi olmasını tek örnekle açıklarsam eğer;
Ortada ne halı ne koltuk ne de net bir duvar ünitesi varken ben perdelerimi diktirmiştim.

Koltuğu alınca "anam kesin koyu oldu bu perdeler" diye kendi kendimi yedim bitirdim.
sonra bir baktım ki koltukla perde arasan bile yakalayamayacağın bir uyum içindeydiler...

Masa beyaz, sandalyeler bambu, bank desen ahşap, koltuk kül grisi, perdeler krem kulağa ne acaip geliyo dimi?
Ama bi de resimlere bakın?

2012 de evlenecek olup çeyiz dizme, ev eşya arayışlarında olan arkadaşlarım var. Onlara umarım güzel fikirler verebilmişimdir...
Kendi tarzlarını yansıttıkları içlerine sinen kapıdan her girişlerinde bu benim evim diyebilecekleri bir evlerinin olması dileği ile...
bunlar bize gelen hediyeler. amsterdama giden bir arkadaşımızın biblo hediyesi, annemin görür görmez bize benzettiği ve aldığı gelin damat ve gelen gidenden haraç topladığım kumbaram :)

Bunlar eşimin bana hediyeleri. antika fotoğraf makinası fotoğrafa olan aşkımı bildiğinden ilk ev hediyesi bana. Arkadaki mor taş net çıkmamış Van seyahatinde almış bana. Kolye olabiliyor, oluşumundan dolayı ben mor nazar boncuğu diyorum. Yandaki taş ve ağaç dalını palandöken dağından toplamış uğur böceği davetiye süslerimizde olan böceğimiz :)


Bakır eşyaları çok severim. Geçen yıl babamların Erzincan seyahatinde sipariş ettiğim bakır kahve takımım. İki bakır kabında fincanı cezvesi lokumluğu ve tepsisi güzel kahvaltıların ardındna kahve keyfisi

Bakır severim demiştim :) bunlar yine geçen yıl ki erzincan seyahatinden siparişlerim. Devamı gelecek bunların. Bu bakır bardakları misafir gelmeden önce buzluğa koyuyorum sofraya getirip içine istenen içeceği dolduruyorum buzzzz gibi kalıyor uzun süre :) Şarap ve kola bile denedik güzeldi ;)

Bu duvar ünitem. Eşya için hiç gezmedim demiştim. İnternette bi duvar ünitesi beğendim eşime gönderdim bu olsun dedim. Kendisinin içinde bir mimar yattığından evin şekline göre yeniden çizdi ve özel yaptırdık :)

Bu yemek köşemiz. İkea köşesi desem yeridir. Tüm eşyalar ikeadan ayrı günlerde rastgele alındı. bu kadar uyumlu olacağını hiç düşünmemiştik açıkçası. Net çıkmamış masamız beyaz bank ahşap sandalyeler bambu ve inanılmaz rahatlar ;)Masam açılınca 3 metreye yakın oluyor.

Eşimin restaurantından getirdiği tablolar masamızın iki başına asılı. Ufacık salonun her bir köşesini farklı amaçlarla döşedik. Yemek köşesi oturma köşesi ve tv ünitesi. Ev bu kadar :) Meşhur diktirdiğim perdem ve topacım;) koltukla uyumuna çok bi sevinmiştim:)

Tesadüfen aldığımız, ne rengini ne şeklini tam bilmediğimiz koltuğumuz. ama tabiri caizse cuk uydu. Arasak bu kadarını bulamazdık. Ve tabi ki dukan diyeti kitabım :) arkadaki dümen gerçek orjinal gemi dümenidir. Gemici bir babanın deniz aşığı kızı olarak baba evinden itinayla gelin evine araklanmıştır :)
Likör takımı yengemin ev hediyesi. Paşabahçenin osmanlı serisinde ürettiği parçalardan son kalanıymış bana kısmet oldu :) Daha kullanamasamda  zevkle sergiliyorum kendisini...

Babama arkadaşının yaptırdığı saat evden çeyiz taşınırken itinayla araklanır ve yeni gelin evine getirilir :) topaç kahramanmaraştan kayınvaldmein hediyesi. Çok aradık bulamadık istanbulda. şimdi her yerde satılıyor komik di mi? Çerçeve arkadaşımın prag seyahatinden bana hediyelerinden sadece birisi :)

16 yorum:

  1. çok hoş bi dekorasyon olmuş tatlım yaa,hiç de deli kızın çeyizi gibi değil:))

    YanıtlaSil
  2. Gördüğüm her kareyi beğendim. Gerçekten. Esasen önemli olan sizlerin içinize sinmesi ve sizleri yansıtması. Keyif vermesi bir de.
    Güzel yuvanda her günün mutlu geçsin Fulya' cım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. önemli olan içine sinmesi fulişim inşallah ben de gönlümce döşerim az çok kafamda netleştirdim ben de. köşe takımınız rengi modeli çok güzel, bende kesinlikle düz renk halı seçcem her odada, perde ve tüllerin uyumu muhteşem olmuş, tv üitesi de çok fonksiyonle duruyor, ünitenin arkasına taş kaplama falan yapabilirsin bak ben öyle bişeyler düşünüyorum. güle güle keyifle afiyetle otur tavsiyelerin olursa tam da bu süreçten olan kızcağız için süper olur mucxxx

    YanıtlaSil
  4. gülümsecim çok tşk ederim canım darısı başına,

    Asu teyzecim . çokkk teşekür ederim :)

    tubitom: benim mottolarım az eşya çok mutluluk ve sadelik forever idi :)
    taş duvar aklımızda ama bizim eşimin seyahatlerinden dolayı zaman sorunumuz vardı yapamadık. yeni evimle bba evim istanbulun iki ucunda çok fazla gidip gelemedim eşim yokken o yüzden içimizde yaradır ahhh ah :) diğer postlarda çalışma odasını vs gösteririm. mutfağım minnacık olduğundan orda pek bi görsel yok malesef ;)

    YanıtlaSil
  5. canmm seni okadr izlemey aldığım halde bende gzöükmüosn nasıl üzüldüm anlatamam tesadüfen girip bakıormm ya
    köşe takımına bayıldım canm herşey yolnda gtmiş ne güzel
    hediyelerinde ayrı bi gsel bana da öle şeyler gelir umarım kıro kıro şeyler gelmes:)

    YanıtlaSil
  6. pembe mo alg; aynısı bende de oluyor kaç bloğu izlemeye ladım ama görünmüyor. bende çare buldum çıkıyorum listelerinden sonra yeniden ekliyorum düzeliyo..

    sende umarım gönlüne göre ev döşersin ve zevkle kullanacağın hediyeler gelir :)

    YanıtlaSil
  7. süper süper süper, diğer yerleri de görmek isteriz :)

    YanıtlaSil
  8. çok eşya sevmeyen biri olduğunu bildiğimden tv ünitesindeki eşya-hatıra kalabalığına şaşırdım fulycim ama beğendim hepsini :) ve diğer odalarda sanal tur isteyenlerdenimmm :)

    YanıtlaSil
  9. Fuly'cim çok güzel, ferah bir eviniz var. Allah ağız tadı ile oturmak kısmet etsin inşallah :) modern tv ünitesi ve L koltuk çok zevkli seçilmiş, raftaki fotoğraf makinesi de hem şık hem de esprili duruyor, güle güle oturun canım :)

    YanıtlaSil
  10. @leyla; ev bu kadar zaten :)) tek yaşam alanım salonum:p

    @selfetcim: ben de sevmem biliyosun bunlarla sınırladım artık koyacak yer yok ;)

    @giz'im: güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :) Seninde evinde huzurun hiç bozulmasın keyifle yaşayın ;)

    YanıtlaSil
  11. canım gerçekten anlatınca acayip ama birleşince çok güzel uyum sağlayan mobilyaların varmış:)tv ünitesine ve ayrıntılarada bayıldım

    YanıtlaSil
  12. canım evin çok güzel olmuş.köşe takımına bayıldım tam benim tarzım.mutfak fotoğrafların yok mu??:)))huzurla,mutlulukla oturun inş.

    YanıtlaSil
  13. ne kadar güzel olmuş :) huzurla oturun içinde.. ben kendime çok zevksiz ve beceriksiz derim:) bayıldım bu eve...

    YanıtlaSil
  14. güle güle oturun canım, çok sıcak bir ev yapmışsınız.. özellikle aksesuarlarını çok sevdim..:)

    mailini alınca çok mutlu oldum bu sabah :) ilk fırsatta cevap yazıcam ama buradan söyleyeyim dedim, birilerine böyle ilham verebilmek gerçekten çok güzel ve gurur verici..:))
    ikinizi de çok öpüyorum, sevgiler.. <3

    ahsen

    YanıtlaSil
  15. çok güzel çok güzel çok sevdim:)

    YanıtlaSil
  16. fulim evini yeni görüyom ne güzelmiş gııız gelmiş kadar oldum sizinki de bizim stayla rahat birbirinin uyumsuzluğuna uyum sergileyen parçalar bence çok rahat yaşanılası bir ev... bizimlesin anacım :D

    YanıtlaSil

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"