Pazartesi, Mart 8

Gezdiğin Gördüğün Senin Olsun

Şu teknoloji dedikleri şey ne acaiptir ey halk. ( ba ba ba ba) Kullanmayı bilene mucizeler yaratabilirken, bilmeyen ise hiç bulaşmayarak kendince akıllılık ediyor. Annelerimiz babalarımız televizyonun renklisine geçişi bile orta yaşlarında yapmışken, bizler ilk gençliklerimizde tanıştık cep telefonu ile. Sonrası tam komedi. Mesela babam eskiden mesaj yazdığında daha doğrusu yazdırdığında harf başına faturaya ücret yansıdığını düşünürdü. Bunu izah etmek çok zamanımı aldı. Neyse ki o sornu aştık ama haala bayramlarda telefon elime tutuşturulup "bi msj yazsana" baskıları altında eziliyorum.

Bu teknoloji iyi güzel tamam ama bişeyin bi tarafına su kaçırmaya başlayanlarda yok değil. Gezip görene evine geri gelene "yediğin içtiğin senin olsun bana gördüklerini anlat" derdik. Şimdi durum değişti. Facebook, twitter denen siteler icat oldu beri arkadaşlarım kiminle nerede ne yiyor öğrenir oldum. Hoş mu? Bana göre değil! Yani banane nerde ne yiyosun di mi?

Misal en son yine girdiğimde facebook hesabımda arkadaşımın birisi blmem nerde yediği etten ve sonrasında gelen hesabın cüzdanını nasıl yaktığından dert yanmış. Breh breh ben mi dedim yi? Ya da bunu yazmanın ne gibi bir yararı var? Hani diyorum ben mi agresifim bu konuda bi ilen akıl verse?

Hepsini geçtim geçenlerde bir arkadaşım evlendi. Öncesinde de sitede şöyle bir not görmüştüm
"getirin kınayı gelinin annesi kızına kına yakıyor" Düşündüm düşündüm düşündüm... Şimdiki zaman eki ile yazmış bu notu? Eee bu durumda muhtemelen kendi kınasında bi yandan kınası yakılırken bi yandan elinde telefon durum yazısı mı yazıyordu? Düşünmesi bile ürkünç.

E bu devirde koca bulmak zor derler ya hani buldumcuk olmuş desem yine agresif olur muyum ki? Zaten asıl bomba sonradan geldi. Balayı tabir edilen ilk haftada gördüm yine bir not: "kocişim doğum günün kutlu olsun sen şimdi dizi izliyorsun ben de şimdi sana pasta getiricem" Haydeeeee röntgencilik, dedikoduculuk yaygın bir özelliğimizdir de özel hayatı bu derece ifşa etmek neyin nesidir?

Ya neyse ben bişey demiyorum...

3 yorum:

  1. kociş nedir arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  2. Yeni nesil türk kızlarının kocalarına taktıkları lakap :)

    YanıtlaSil
  3. böyleleri de evlilik soğutur insanı arkadaş!

    YanıtlaSil

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"