Salı, Mart 9

Ailenizin Kuryesi


Ülkemizde pek çok meslek halk arasında başka çağrışımlara sebep olabilmekte ya da amacı dışında da kullanılabilmekte hiç biri olmadı meslek mensupları saçma sapan sorulara muhatab kalabilmekteler.

Giriş cümleme bak az kassam belgesele bağlarmışım neyse.

Misal bir bilgisayar mühendisinin asli görevi eşin dostun bilgisayarına format atmak, bilimum arızalarda el atmaktır. ( Yaptım ordan biliyorum)

Harita kadastro okumuş birisine tutup "Ankaradan Samsun kaç km çeker yigenim?" diye sorulduğunda o bunun cevabını bilmek zorundadır çünkü o haritacıdır ve haritalar bize nereye nasıl kaç km de gidilebiliri veren belgelerdir aynı zamanda.

Bir Ziraat mühendisi daima eşin dostun saksısındaki çiçeklerin hangi mevsim daha çok çiçekleneceğini bahçesinin meyveleneceğini raporlamalıdır.

Psikoloji okumuş bir insan artık o evin apartmanın ve dahi mahallenin fahri psikoloğudur. Dert babasıdır ev oturmaları çay içmeler bir seans niteliğinde geçer.

Ki ben bir taşıma şirketinde çalıştığımdan mütevellit ailem ve komşularım tarafından hunharca "kurye" olarak kullanılmaktayım ey okur.

Her bir ziyarette hangi şube nerededir, elle gösterilen "aha şukadar bir koli" denilen cisimlerin ne kadar tutacağını bilmem gerekmektedir.

İşin en ilginç kısmı ise oturduğum caddenin paralel yakasında, karşı tarafında, yan sokağında kısacası bizim evin az ilerisinde bir adet kargo şubesi bulunmaktayken şu gördüğüm muamele neyin nesidir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"