Çarşamba, Ocak 13

Yeteneksizsin Türkiye

Var mısın Yok musun isimli izleyene hiç bişi vermeyen dahiyane yarışmadan sonra şimdi de başımıza Yetenek Sizsiniz isimli yarışmayı musallat etti Acun Ilıcalı.

Bu ismi koyarken çok düşünmemiştir eminim. İçinde bir laf oyunu olsa da aslında verdiği mesajı bir kaç bölüm izledikten sonra çok net algılıyorsunuz. Yeteneksizsiniz efendim yeteneksiz.

Popstar isimli yarışma ilk yayınlandığında uzun kuyruklar olmuştu malum. O yarışmadan sonra şöyle düşünmüştüm ben "bi daha yapılsa bu katılan olmaz heralde bu kadar çok" ama yanıldım. Her bir popstar ve türevinde halkımız aştı kendini.

Bu yarışmanında reklamları dönmeye başladığında verdiğim ilk tepki "kesin her türkü söyleyen sesi güzel olan ya da öyle sanan katılacak" eh yanılmadımda.

Bölümler yayınlanmaya başladıkça özellikle gençler arasında yayılan rap aşkını gördüm. 10 11 yaşındaki veletler çıkmış hiç birinianlamadığım kelimeleri ard arda ritmik söylüyordu.

Olabilir bu bir yetenek ben hiç beceremem rap yağmayı. Çok konuşurum aslında ama bu kadar hızlı olamam dilim boğazıma kaçar falan kendi kendimin katili olurum.

Bu yarışmayı izledikçe insanların yetenekten anladıkları ne yada bu yarışmadan anladıkları ne onu düşünmek gerek. Aslında yaptıkları kendilerine göre bi yetenek çünkü ben gözümden su kaçırtamam (var böyle biri evet), ya da poşet alıp acaip sesler çıkartamam bi horoz taklidim ü ürü ü den öteye gitmez.

Bunlar kendilerince yetenek olsa dahi halka mal olmak denen kavramı kavrayamamış insanlar. Misal horoz taklidi yapan abinin başka bir meziyeti yok. E ben ne yapayım 20 sene bi Sezen Aksu dinlemişiz 10 senedir Candan dinliyoruz kalan hayatımda horoz sesi mi dinleyeceğim radyolarda?

2 yorum:

  1. Mor Kek sinirinden üzerindeki yeşil kremaları atmış sanki. Çok haklısın. Ne gözünden su fışkırtanın ne de insan görünümlü horozların Türkiye'ye hiç bir yararı yok. Üstelik vakitli vakitsiz ötenlerin başını da kesiveriyorlar. Sana sonuna kadar katılıyorum.
    Çok çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Zaten yeteneğinin farkında olan bunu işleyen aklı başında insanlar katılmaz heralde bu tür yarışmalara. En azından şu Acun denen insana malzeme etmez kendisini.

    YanıtlaSil

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"