Çarşamba, Aralık 30

Yeni yıl Temennisi


Günün konsepti olan yeni yıl ile ilgili şimdiki yazımız temenniler ve beklentiler üzerine. Cem Yılmaz'ın bir gösterisinde bunun ile ilgili çok hoş bir sözü vardı. bir kerede barış istemeyin olmuyor işte o kırmızı kazağı alacağım gibisinden şeyler söyleyin diyordu. Haklı idi.

Dünden beri tebrik mailleri alıyorum firmalardan yöneticilerden arkadaşlardan vs vs... Genelde bana sağlık huzur ve mutluluk diliyorlar sağolsunlar. Ama burada yöneticilerin yeni yıl mesajalrını cımbızla çekmek gerek.

Efenim anlam veremediğim şekilde tüm yöneticiler kutlama maillerine bir "çalışın daha çok çalışın" baskısını sıkıştırıyorlar. Bayram tebriklerimizde de durum aynı. Çok çalıştığımız bu sene içinde size tşk eder bayramınızı kutlar daha çok çalışacağınızı allahtan niyaz ederim gibi...

E biz de zam istiyoruz o ne olcak? Ya da 3 ayda bir ikramiye? Ya da ... ya da... ya da hmmm boşluklar doldurulabilir tabi ki. Son gelen mail beni bu yazıya daha bir teşvik etti zaten. Gözüme takılan ve beni 2010dan soğutan o cümleyi paylaşıyorum buyrun;

"Heyecanımızı, inancımızı yitirmeden, hedeflerimizin peşinde koşacağımız önümüzde koca bir yıl var. 2010 yılında hiçbir zamanımızı boş bırakmadan sürekli hedefimize koşmak zorunda olduğumuzu hiç unutmamalıyız"

Sorarım ben "sebep?" Hiç bir zamanımı boş bırakmamak nasıl bir temennidir? Hedefime koştuğumu gözümde canlandırıyorumda aman tanrım!!! Yöneticilerin iyi dilekleri genelde iş ve çalışmak üstüne olduğundan çok takmayın :p He diyip geçin.

Neyse temenni etmek güzel dilemek ummak güzel ama aşırıya kaçmama gerek bazen. dünya barışı, küresel ısınma, ekonomik kriz gibi şeyleri istememek bunlardan kurtulmak istemek abesle iştigal etmek demek. Nefes tüketmeyiniz boşa ya da yormayınız kalbinizi beyninizi. bunların çoğu insanoğlunun kendi elleri ile yarattığı şeyler olduğundan kasmayınız pek.

Yeni kararlar almak içinde 1 Ocak tarihini beklemeyiniz. Nazarımda 1 ocağın 31 aralıktan pek bir farkı yok. Akşam içmemişsem en fazla baş ağrısı ile uyanmam ki içmediğim için bu ihtimalde yok. Sadece babam evde olur fark bu. Resmi tatil ne de olsa. Genelde değişiklikler bu sene sinirli olmayacağım hayır demeyi öğreneceğim daha az kazık yiyeceğim gibi şeyler üstünedir. Efenim insan karakterini değiştirmek zordur bunda da kasmayınız. olacağı var ise olur zaten rahat olun.

Misal ben bu sene gördüğüm gri çizmeleri almayı çok istiyorum. Para biriktirip alacağım kısmetse. Bir de çok büyük bir değişiklik yapıp korkularımı yenip dişçiye gitmeyi düşünüyorum. Artık nasıl yapacaksam bu sene böyle bi karar aldım kısmet.

Not: bi ton laf ettik 2 güzel temenniyide resimle ben edeyim dedim :) Sevgiler...

2 yorum:

  1. Fulya'cığım,
    Yazını okurken çok güldüm. Avrupa Yakasındaki patronun ellerini oynatarak sürekli ''çalışın, çalışın'' demesini abartılı bulurdum. Meğer gerçekmiş. Kutlama mesajlarına bile bulaşmış desene.
    İnşallah güzel bir yılbaşı ve ardından güzel bir yıl geçirirsin-iz.
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Ben de onu bir dizi pardosi zannederdim yaşadım gördüm:) Belki ikramiye çıkarda "siz koşun efenim ben biraz dinlenicem" derim:)
    güzel dilekleriniz içinde çook teşekkür ederim cümlemize :)

    YanıtlaSil

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"