Perşembe, Kasım 5

İnsanlığım Para Ediyor Bloğum Etmese Noolur?

Bir site var ziyaretçi sayıları vs gibi analizlerle sitenizin ne kadar değerin olduğunu söylüyor. Komşu hatta kardeş kimi zaman rakip olan blogta görüp deneyerek ben de bloğumun kaç papel ettiğini öğrendim. Şu caaanım bloğuma biçe biçe 15 dolar değer biçti ki muhtemelen hava muhalefetinden ayarları bozuktu. hoş bende altta kalmadım tabi hemen cevap verdim "kime göre neye göre?"

Bu sitelerin parasal değeri vs derken aklıma para etmek ile ilgili yaşadığım ilginç bir olay geldi. Başlıkta buradan gliyor zaten. Çalıştığım departmanda bir kız vardı. Şimdi farklı bir birime geçti ama anılarım tazecik. Okuyor mu bilemem ama yüzüne de söylemişimdir çok kere kendisi tiki sınıfındandır. tikilerin adını çok anmış olsam da gerçek hayatımda ilk defa bir tiki ile münasebetim oldu.

Birgün yine ofisce sinemaya gittik. Tikican arkadaşımızda geldi ve yol boyu anlattıkları ile bizi tabiri caizse dumurdan dumura uğrattı. Hayatı özel okullarda geçen el bebek gül bebek büyüyen arkadaşımız ne metrodan ne metrobüsten bi haber olduğunu anlatıp durdu. İnsaf metrobüsüde mi bilmiyorsun hiç mi tv gazete takip etmiyorsun dediğimde "ay benim2 senedir bi sevgilim var" gibi abuk bir cümle söyledi. Yanımda şimdiki eşi ile 8 sene sonunda evlenen ve benim gibi hangi hat nereden geçen bilen arkadaşımla " e noolmuş bizimde var" dedik. Anlatmak istediği her yere araba ile gidiyorumdu. Hoş ben anlasam bile böyle bir eğlenceden geri kalmamak için üsteledim olayı.

Metroya binmek için gişelere geldiğimizde jeton alması gerektiğini söyledik. Daha önce hiç toplu taşıma aracına binmeyen bu arkadaşımız afallayınca kendi akbilimden onun yerinede basarak turnikeden geçirdim. İşte tam ne olduysa bundan sonra oldu sevgili okur. 25 senelik ömrümde insanlığımın para ettiğini öğrendim.

Tikican arkadaş metroyu beklerken bana 10 lira uzattı. Eski paraya göre 10 milyon, yazı ile on. Bakkal mıyım ben bozayım orada o parayı? Bu ne dedim kendisine. E geçtim ya onun parası dedi. Ya saçmalama almam ben alsam da bu çok 1,5 lira jetonun parası zaten diye açıkladım durumu.Parayı elime tıkıştırıp olsun insanlığın için demez mi!!!!!!
Yaaa işte benim insanlığım bile para ediyorken sitem 15 dolar etmiş etmemiş peheyyyyyyy. Hanginizin insanlığına para verdiler hı? İyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir demişler. Halik geldi beni buldu sanırsam 10 lira değer gördüm ben.

Sitenizin değerini öğrenmek isterseniz : http://www.mywebsiteworth.com/

4 yorum:

  1. Sayın Yeşil Kremalı Mor Kek
    Siz biraz geri durun bakalım. Bundan sonra da bana daha saygılı olmanızı reca ediyorom.
    Ne de olsa ayıptır söylemesi blogumuz 37$ etmekte...:)))

    YanıtlaSil
  2. efenim hürmetler :) Benim cürmüm ne ola ki sizin bloğunuzla yarışim saygıda kusurumuz olmaz hiç :) saygılar efem :)

    YanıtlaSil
  3. takılmayın siz, o site hatalı çalışıyor. benim siteme 142 milyon dolar değer biçti...

    almak isterseniz size 100 dolara bırakırım :P

    YanıtlaSil
  4. hatalı tabi benim sitem pahabiçilemezken 15 dolar verdi pehh :)

    insanlığım ve bloğumun toplamı bile 100 dolar etmiyo ki :)

    YanıtlaSil

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"