Salı, Mart 23

Spam Mailinde Bir Adabı Olmalı!

Spam mailler hepimizin korkulu rüyasıdır malum. Abuk subuk siteler, saçma sapan kişiler, alakamızın olmadığı firmalardan mail adreslerimize yana döne düşerler.

Sağa sola pek yazmadığım halde şirket mailime de bazen çok acaip bu tür mailler gelebiliyor. İşin komiği gündelik hayatımda yaşadığım konularla ilgili maillerde gelmişti ve ben olayı paranoyaya bağlayıp "takip ediliyorum" diye düşünmeye bile başlamıştım.

Mesela, for example; bundan ne zaman önce unuttum diş ile ilgili dertlerim olduğunda mail adresime bilmem ne diş hastanesinden mail geldi, akabinde arandım vs vs. Evrene nasıl bir mesaj veriyorsam artık!

Nasıl nerden buluyolar sorusunu sormamaya başlamışken, takip ediyorlar beni ühühü paranoyasından tam sıyrılmışken bu sabah bana "yuhunuz" dedirtecek bir spam mail geldi.

Mailin konusun aynen şu; "Nikah Masası siparişiniz hakkında"
Ha ne pardon? Ne nikahı? Ne masası? Kim vermiş siparişi? Diye bir şok yaşadım sabah sabah.

Meğersem düğün davet için masa sandalye üreten süsleyen bir firmaymış. Peki ben evrene ne gibi bir mesaj verdim de bu mail bana geldi? Onu geçtim konusu neden nikah masası siparişi? Anca masasını mı sipariş verebilirim, evrende bana bunu mu mesaj olarak verdi yani?

Sevgili evren benimle tam olarak derdini anlayamamış olsam da en azından daha adaplı mailler gönderebilir, şu yaşımda beni bu tür dertlere salmayabilirsin.

Saygılarımla;
Bir küçük fuli

1 yorum:

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"