Salı, Ağustos 25

Nereye Bakıyorsun?


Yaz mevsimi alıp başını gitmek üzereyken bir konu hakkında demek istediklerim var. Hep takıldığım bir konudur şu "güneş gözlüğü" denen aksesuar. Son yıllarda artık aksesuardan çok bir ihtiyaç olduğuu söylense de ben haala kendisine alışabilmiş değilim.

Pek çok durumda olduğu gibi bazen güneş gözlüğünün kullanımı da ülkemizde amacından sapabilmekte. Sokakta, plajda uzanırken tak di mi? Tutan mı var arkadaşım?

Tatilde (evet yine tatil anısı) buz gibi suda bi o yana bu bi yana ısınayımda yüzeyim diye kıvrılırken arkamı dönmemle karşılaştığım teyze artık bunu yazmam gerektiğini hatırlatmış oldu. Tıpkı seneler önce Mahsun Kırmızıgül'ün güneş gözlüğü ile yüzmesi gibi teyzemde kafayı olabildiğince dik tutarak yüzüyordu gözünde gözlüğü ile. (çimmek de denebilir neyse)

Yüzerken havuzda denizde takarlar hiç anlam veremem, onu geçtim sokakta taktılar diyelim herhangi bir mekana girdiğinde gözünden çıkarmayıp öylece takılanlarda var memlekette. Güneş yok ortam müsait neden takarlar b i l m i y o r u m !

İnsanlarla konuşurken göz temasına dikkat eden özen gösteren birisiyimdir. Fekat olur olmadık güneş gözlüğü takanlar sayesinde inanılmaz afallarım. Elimi kolumu nereye koyacağımı bilemem, benimle mi konuşuyor ya da benimle konuşuyor ama nereye bakıyor diye kafamdan bintürlü düşünce geçer ne dediğimi unuturum. Çünkü çoktan neredeyse karşımdakinin içine düşecek kadar yaklaşıp gözleri ile nereye baktığını bulmaya çalışırım. 2 dakika çıkar sonra yine tak di mi ne diye beni zorluyosun ki?

Resim çektirirken çıkarmayanlarda var hadi onlar bir derece ama çok isterdim gözlüklü resim çekilenlerin o an gözlükleri olmasa ve kimbilir gözleri nereye kime bakıyor görebilsem.

Güneş gözlüğü ile yürümekte bile zorlanan birisi olarak lütfen az daha amacı dahilinde kullanın he mi canlarım?

3 yorum:

  1. ehehe denizde güneş gözlüğü ile yüzen teyze.

    cidden korkunç olmalı.

    YanıtlaSil
  2. Göz teması konusunda tamamiyle haklısın. Ben de karşımdakinin gözlerinin bebeğini görmeden ne dinlediğimden ne de anlattığımdan bir şey anlarım...

    YanıtlaSil
  3. baya komikti kulaç atıp su sıçratmamaya kasması :)

    evet kendimi garip hissediyorum bana gözlük ile bakıp konuştuklarında "hı bana mı dedin" diyesim geliyo :)

    YanıtlaSil

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"