Çarşamba, Ağustos 19

Herşey Dahil Derken?


Herşey dahil sistemler her ülkenin insanında farklı bir mantık uyandırıyor sanırım. Ama bizdeki gibi bir mantık kimsede yoktur diye düşünüyorum.

Bu sistemin bana sunduğu rahatlık yemek seçme özgürlüğüm (kötü huy evet), ya da çayımı kahvemi istediğim anda gidip içebilmem vs vs. Pek çoğunuzda buna yakın hisler içindesinizdir di mi? Neyse durum bende böyle iken gözlemlediğim kadarı ile (onu bunu izlemekten kendimi kaybettiğim oluyor) insanlar çeşit çeşit takılıyorlar.

Mesela Ruslar en çok karpuz ve şeftaliyi dolduruyorlar tabaklarına yiyemeyecekleri kadar. Hatta bazen yiyorlar. Zaten en çok gördüğüm tatilci tipi ruslar olduğu için tek inceleyebildiğimde onlar oldu. Buradan vardığım mantık soğuk ülkelerden ülkemize gelen turistler herşey dahil sistemde kendi ülkelerinde olmayan yiyeceklere daha çok rağbet gösteriyor.

Yerli turist için ise herşey dahil sistem, herşeyi yiyebildiğin kadar ye anlamına geliyor. Mesela açık büfe salata barın önünde bi durup baktığımda tabağında alakalı alakasız çeşit çeşit salata dolu insanlar görüyorum. Parasıyla değil mi yerim kardeşim o kadar para saydım ilk düşünceleri. Sistemden anladıkları ise onca çeşit içinde yemek istediğini ye değil. "Hepsini ye" "yiyebildiğin kadar ye".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"