Perşembe, Ağustos 20

Aylardan Ramazan


Zaman ne çabuk geçiyor değil mi? Ben henüz yazın tadını çıkaramadım derken, tatilimin üstünden 1 hafta bile geçmemişken yarın ramazan ayı başlıyor. Bu gece sahura kalkılacak ve ilk oruç tutulacak. Ağustos ayına denk gelmesi insanları baya zorlayacak sanırım bu sene ve önümüzdeki seneler.

Benim değinmek istediğim ne zamandır da buna paralel yazmak istediğim konu her sene yaşanan kısır döngüye girmiş habercilik. Ramazanın iyice yaklaştığını haber bültenlerinden anlıyorum ben. Daha sık iftariyeliklerle ilgili haberler yapılıyor, çarşı pazar gezilip ona buna mikrofon tutulup "Efenim alışverişe çıktınız mı?" "Geçen senenin fiyatları ile farklı mı?" gibi artık benimde neredeyse spikerle birlikte söylediğim sorular peş peşe geliyor. Esnaf yok efenim pahalanmadı "al bak aynı" derken, vatandaş "ay çok pahalı uuuu uçmuş yahu bunlar" diye dert yanıyor mikrofona. Her sene içine patates karıştırılmış kaşarlarla tanışıyoruz sonra unutuyoruz. Pastırmanın kilosundan iyisi nasıl anlaşılıra geçip oradan kuru fasulyenin faydalarına zıplıyoruz.

Sonra bir diyetisyen çıkarıyorlar "iftarda ne yemeliyiz ne yememeliyiz" diye dakikalarca beslenme ile ilgili bilgiler veriyorlar. Bikaç sene daha dinlersem doktor olacağım ama hadi hayırlısı.

Sıtkım sıyrıldı her mevsim başında bir diyetisyenin haftada nasıl 2 kilo vereceğimi anlatmasından, her ramazan iftarda ne yenmeli anlatılmasından. Kırmızı meyvelerin kanserojeninden mavinin gazından. Hele dün bir haber vardı ki alanın aklına şaşarım. Bir hurma var kilosu 100 lira. Amcada zaten kansere karşı etkili diye başladı saymaya. Bizden ırak olsun ama şu kansere de herşey ilaç be mübarek!! Bi tıp bulamadı tüm esnaf çözdü olayı hayret valla!

2 yorum:

  1. Tam senin "Aylardan Ramazan" başlıklı yazını okuyorum. Televizyonda senin saydıkların bir bir gerçekleşmekte. İnanmayacak olursan hemen Erdem'e sor. Tam arkamda benim "aaa böyle tesadüf olmaz" çığlıklarımı gülerek izlemekte. Bu arada hoş geldin Fulya'cım.Umarım tatilin iyi geçmiştir.
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  2. hoşbuldum :) aynı saatlerde babam da bloğumda yazdıklarımdan habersiz yine mi hurma yeter ama diye kızıyordu :)

    YanıtlaSil

"kafan çok güzelmiş güle güle kullan"